Тази вечер Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста четиримата

...
Тази вечер Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста четиримата
Коментари Харесай

Иманяри от аферата за 2 милиона евро твърдят, че златното съкровище е фалшиво

Тази вечер Специализираният углавен съд остави за непрекъснато в ареста четиримата арестувани при опит за продажба на златно богатство.
 Служител на ДАНС координирал договорка с полезности за 2 млн. евро
Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група и противозаконна продажба на културни полезности. Сред задържаните е и служителят на ДАНС Надко Добчев.

По-рано през днешния ден от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че " конфискуваните предмети – златен венец, гривни, пръстени, торква, огърлие, са с извънредно висока стойност освен в парично, само че и в културно-историческо измерение. "

Според заместник-директора на Националния археологичен музей на Българска академия на науките Христо Попов единствено златният венец – над 400 г, е на стойност 2 милиона евро.

До момента няма учредения за подозрения в достоверността на предметите, които са с извънредно високо културно-историческо значение, датирани към втората половина на IV в прочие н. е., настояват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В правосъдната зала довечера иманярите Димитър Андинов и Петър Влаев обаче оповестиха златото за реплика: венецът бил направен от Влаев - от сребро и злато, и застарял с киселина, оповестява БНР.

В тридневен период днешното решение на Специализирания углавен съд може да бъде обжалвано пред втората инстанция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР